duminică, 30 mai 2010

Candela in viata crestinului


A aprinde candela fãrã sã ne zgârcim la ulei este o jertfã adusa Domnului nostru lisus. E bine a aprinde candela cat mai des. Orice candela are un Inger pâzitor al sãu care stã in casa ta atâta timp cat arde candela (casã pe care a pãzeste cat esti tu plecat), iar in viata de dincolo te va intãrnpina si câte zile a ars candela in casã, tot atâtea zile sufletul tâu se va plimba prin rai, chiar dacã nu ai reusit sâ te mântuiesti deplin. Rasplata ta pentru jértfa de a aprinde candela este o floare din planta din care s-a fâcut uleiul, pe care ingerul o va sadi in grãdina ta din rai, Inca de pe vremea cat tu esti in viatä, aici pe Pamânt.
De asemenea, cat timp esti tu plecat de acasã iar candela s-a stins. ingerui candelei stã si vegheazâ ca sã nu ti se intâmple nimic pânã vii acasâ. iar tu ai obligatia ca sã te speli pe maini si primul lucru pe care sâ-l faci este sâ aprinzi candela. Dacã te iei cu alte treburi, ingerul pleaca mâhnit, revenind abia când aprinzi din nou candela.
Dacã t-i s-a orânduit sfãrsitul tu fiind plecat de acasã si candela as Iäsa-o aprinsâ, lumina si ingerul ei te vor Insoti pe drumul de dincolo. socotindu-se cã ai munit cu lummnã.
Când aprinzi candela sau completezi ulelul sa iti pul o dorintã, rugându-te si fâcând 3 metanii. In candela se pune putinã agheazmã mica si apoi pui uleiul, zicànd: Cum iasa uleiul deasupra apei sa ies ei eu deasupra necazulul meu”.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos!

Tiberiu spunea...

Hristos a Inviat!
Ma bucur ca v-a placut si puteti sa navigati pe acest blog si speram sa luati folos din articolele publicate.
Doamne ajuta

Anonim spunea...

Puteti preciza autorul, eventual sursa citatului? Va multumesc!